• Nog geen olijfolie in het mandje.

Chocolade muffins met spelt

Begin de dag gezond met deze heerlijke chocolade muffins met spelt en extra vierge olijfolie (EVOO) van Spiritu Santo.

Spelt is een zeer energierijke graan, de belangrijkste voedingsstoffen zijn koolhydraten, desondanks zit er veel minder calorieën in dan gewone tarwebloem. Spelt valt vooral op door het hoge gehalte aan eiwitten. Het heeft een hoge biologische waarde aminozuren zoals lysine, dat schaars is in andere granen. Het is een graan bomvol mineralen en vitamines, vooral vitamine B. Wanneer we de muffins ook nog eens aanvullen met onze EVOO zijn er vele gezonde voordelen en hebben we een uitgebreid ontbijt.

Deze chocolade muffins met spelt zijn gemaakt met ARBEQUINA extra vierge olijfolie, een speciale editie EVOO. Deze heerlijke zachte olijfolie is een volledig natuurlijk, gezond en ecologisch product.

marcaMAGDALENAS-met-SPELT-en-CHOCOLADE-1-2

Recept

Ingrediënten
200 g biologisch speltmeel
150 g extra vergine olijfolie variëteit ARBEQUINA
120 g panela (gedroogde rietsuiker) of gewone suiker
1 op gist
1 yoghurt of 150 ml plantaardige melk (amandel of havermout)
4 eieren
100 gr ontvette chocoladepoeder

Instructies
Zeef de meel, chocolade, gist en zet even apart.
Meng in een kom de eieren tot er schuim ontstaat, voeg dan de yoghurt en de EVOO Cortijo Spiritu Santo toe en klop. Voeg de meel toe met de gist en de chocolade, stop langzaam met kloppen.
Leg de muffinpapiertjes in de vormpjes
Vul de papiertjes tot 2/3 van de hoogte
Bak ongeveer 15 minuten op 150-170 °

Opmerkingen
Tip: gebruik heerlijke biologische producten.

Recept van María Molero