• Nog geen olijfolie in het mandje.

Meloen Sorbet met EVOO

Tijdens lunches en diners met vrienden en familie worden er vaak veel gerechten geserveerd. Dan is een licht dessert precies waar iedereen nog zin in heeft om de maaltijd luchtig en zoet mee af te sluiten.  Een SORBET van meloen met Extra vierge olijfolie van Cortijo Spiritu Santo is zeer verfrissend.

Wanneer je mooie glazen gebruikt, geef je extra elegantie aan het dessert. Versier de glazen met wat meloenpartjes en het ziet er extra feestelijk uit.

SORBET-van-meLoen-1-2-1

Recept

Ingrediënten

200 gr rijpe meloen
250gr griekse yoghurt
extra vierge olijfolie
bruine suiker

Instructies
Verwijder de schil en de zaden van de meloen en snijd deze in stukjes.
Mix de meloen met de yoghurt en de extra vierge olijfolie van Spiriti Santo in een mixer.
Laat het ongeveer 1 uur in de vriezer staan.
Haal het na 1 uur uit de vriezer en meng met een lepel.
Bewaar het dan in de vriezer. Herhaal dit nog minimaal 3 keer.

Doe een schepje bruine suiker onder in een glas en schenk hier het sorbet ijs over heen.

Opmerkingen

Een goede sorbet is een ideaal dessert. Je kunt ook ander fruit gebruiken om soberts met verschillende smaken te maken. Houd er rekening mee dat wanneer je seizoensfruit gebruikt de sorbet veel lekkerder en smaakvoller zal zijn.

Recept van Juan Molina Molero

Sorry, the comment form is closed at this time.