• Nog geen olijfolie in het mandje.

Pipirrana een Zomerse Frisse Spaanse Salade

Pipirrana uit de streek Jaén in Spanje met EVOO Cortijo Spiritu Santo

Een bekende frisse Spaanse salade uit Jaén bereid met extra vierge olijfolie, heerlijk bij een zomerse bbq als side dish, lekker bij vis, of voeg tonijn toe en eet het als maaltijdsalade met brood.  Geniet van dit zomerse gerecht!

Om de smaak van tomaten en biologische paprika’s in deze PIPIRRANA te verbeteren, is de PICUAL variëteit EVOO Spiritu Santo gebruikt.

Gebruik lekker veel dan kun je er ook lekker je stokbroodje in dippen.

Deze Picual is ook te verkrijgen in mooi bag-in-a-box 2,5 liter variant

recept pipirrana extra vierge olijfolie

Recept

Ingrediënten

Rode tomaten (wel of niet geschild)
Groene paprika
Gekookte eieren
Extra vierge olijfolie Cortijo Spiritu_Santo variëteit PICUAL
Knoflook
Water
Komijn
Zoete ui
Biologisch zeezout
Sherry-azijn (optioneel)

Instructies
Snijd de tomaten in kleine vierkantjes, het kunnen tomaten zijn die eerder zijn ontveld of met de schil, het is een kwestie van smaak. Doe de tomaat in een schotel van klei of lebrillo (aardepot).
Snijd de paprika, het eiwit (bewaar de dooiers) en de zoete ui in kleine vierkantjes en voeg toe aan de tomaat.
Stamp de knoflook, de dooiers van de gekookte eieren, de komijn en wat zout naar smaak in een vijzel. Pureer tot er een pasta is, voeg een flinke scheut extra vierge olijfolie toe van Cortijo Spiritu Santo toe en meng goed. Voeg een half glas water toe en giet dit mengsel in de salade.
Proef of er genoeg zout in zit  en zet de salade in de koelkast. Serveer koud.
Optioneel kun je de salade besprenkelen met sherry- of witte wijnazijn en tonijn toevoegen (zie opmerkingen)

Opmerkingen
Vaak wordt er in een Pirrana salade goede kwaliteit tonijn uit blik toegevoegd, het is een lekker alternatief, hoewel het originele Pirrana recept dit niet bevat.
Je kunt ook broodkruimels toevoegen aan de gepureerde dooiers om het gerecht wat meer stevigheid te geven.

Recept van María Molero

Sorry, the comment form is closed at this time.