• Nog geen olijfolie in het mandje.

Room van artisjok en limoen met EVOO Cortijo SpirituSanto

Artisjok is een van de rijkste plantaardige bronnen van calcium, ijzer, magnesium en kalium. Het bevat ook vezels en cinnarin, een stof waarvan bekend is dat het de leverfunctie stimuleert.

Het artisjokblad bevat ook magnesium, kalium en sterolen, die in een zekere synergie werken met cinnarin, zowel een aromatische als een bittere stof.

Een perfecte combinatie met onze EVOO Spiritu Santo, is deze artisjokcr√®me met citrussmaak van limoen. De groene nuances versterken de smaak en aroma’s.

olijfolie met artisjokken1

Recept

Ingredi√ęnten
10 artisjokken
3 aardappelen
3 teentjes knoflook
extra vierge olijfolie Cortijo Spiritu_Santo
zout
limoen

Instructies
Verwarm het water in een pan. Schil 2 aardappelen en snijd ze in partjes. Schil 8 artisjokken en verwijder de buitenste bladeren en de punt. Bewaar de andere 2 artisjokken.
Voeg de aardappelen toe aan de pan. Snij de artisjokken in 8 delen en voeg ze toe. Kook alles 25 minuten.
Pel de knoflook, bak ze in een koekenpan met extra vierge olijfolie cortijo Spiritu_Santo. Voeg het water met de artisjokken en de aardappelen toe.
Plet en zeef de soep.
Artisjokchips maken: Maak de andere 2 artisjokken schoon, snij ze in dunne plakjes en bak ze. Na het bakken leg ze op een stuk absorberend keukelrol.

Garnering
Serveer de artisjokroom en garneer met de artisjokchips, limoenzeste en een scheutje EVOO Cortijo Spiritu_Santo

Opmerkingen

Na het schillen van artisjokken worden je handen meestal donker. Om de donkere vlekken te verwijderen wrijf je handen in met een beetje zout en een halve citroen.

Sorry, the comment form is closed at this time.